To us, artificial grass isn’t just artificial grass. Because every single product we have developed over the past years, has grown it’s own personality to match your and your customer’s needs. Whether you are looking for the most prestigeous and luxurious grass of our Summum-C® Collection, the sustainable solutions of our EcoSol-C® range, the strong products of our C-shape® Collection or one of the many more characteristics of our wide variety of products, we always make sure you are facing the best possibilities in today’s market for artificial grass.

DISCOVER THE MANY FACES OF GRASSINC. BELOW YOU CAN FIND THE 12 ARTIFICIAL GRASS COLLECTIONS:

Basic Plus® is een van de weinige grassen in onze collectie die niet is ontwikkeld om te onderscheiden van de rest. En terecht, want het idee dat deze collectie stimuleerde was om een soort kunstgras te creëren dat bewezen technologie combineert met materialen van de beste kwaliteit met het nieuwste design.

Dit betekent dat we een eenvoudige maar toch hoogwaardige kunstgras collectie voor een breed publiek kunnen aanbieden. Vandaar de naam: Basic Plus®. Het is een zeer grondige verzameling, geproduceerd in onze ultramoderne fabriek in Nederland die is uitgerust met de nieuwste, meest efficiënte tuftmachines en steunlijn die vandaag beschikbaar is.

Dankzij jarenlange ervaring in het ontwikkelen en produceren van kunstgrassen hebben we een constructie ontworpen met een uitstekende balans tussen de dikte, dtex, aantal steken en poolhoogte. Elk van de genoemde machine-instellingen bepaalt de kwaliteit van onze Basic Plus®-producten en alle materialen in ons product worden zorgvuldig geselecteerd om een gras te garanderen dat er nog vele jaren goed uit ziet en voelt.

LEES MEER OVER BASIC PLUS®

De C-shape® collectie van GrassInc. is een van de meest innovatieve kunstgrassen beschikbaar zijn op de markt. Dankzij slimme technieken, op basis van de wensen van de veeleisende consument, zijn we erin geslaagd om een ongelooflijk veerkrachtig kunstgras te ontwikkelen.

Het geheim van C-shape® zit ‘m in de unieke halve maan-vorm van het garen én het gebruik van de nieuwste generatie polymeren. Dit maakt van onze C-shape® garens de meest veerkrachtige draden die verkrijgbaar zijn. Tests hebben zelfs aangetoond dat C-shape® tot twee keer zo veerkrachtig is vergeleken met andere kunstgrasvezels. Veerkracht is het sleutelwoord!

De speciale C-shape® van het garen werkt als een natuurlijke versterking van de vezel, waardoor deze automatisch terug naar zijn oorspronkelijke vorm veert. Keer op keer op keer. De hoogste kwaliteit van polymeren die op deze garen (van Europese fabrikanten), versterkt deze memory-functie en zorgt voor een langdurige, elegante oplossing waar de consument geen omkijken meer naar heeft.

Lees meer over C-Shape®

In ons bedrijf staat gewicht centraal. Omdat de grasvezels per kilo worden geprijsd, betekent dit: minder gewicht = lagere prijzen. Het is zo simpel als dat. Maar hoe dunner het garen, hoe lager de veerkracht. Onze C-squared®-collectie is echter een uitzondering op deze regel.

Om deze gewichtsvermindering te bereiken, zijn onze ingenieurs er in geslaagd om twee C-vormen achter elkaar in hetzelfde filament van garen te plaatsen. Het resultaat is een extreem sterk en veerkrachtig gras: tot vier keer

sterker in vergelijking met conventionele garens met een rechthoekige vorm. En dat is precies waarom we het C-squared® noemen.

We hebben de C-squared®-vorm ontworpen met één doel: een kunstgras maken dat mooie, dunne garenmessen combineert met veerkrachtige en duurzame eigenschappen. Het resultaat is een gras van hoge kwaliteit met een verrassend concurrerende prijs: 20 tot 30% minder dan de meeste Europese grassen die vandaag op de markt zijn.

LEES MEER OVER C-SQUARED®

Mix tien, zorgvuldig samengestelde kleuren, een hoogwaardige constructie en 100% Europese grondstoffen. De uitkomst is de Crazy Colors® collectie: een kunstgras dat unieke mogelijkheden biedt om outdoor-omgevingen of evenementen op bijzondere wijze aan te kleden.

Of het nu voor recreatieve doeleinden of als buitenkarpet is; de Crazy Colors® Collectie is ontworpen als speelse, maar toch stijlvolle blikvanger. Met de collectie is GrassInc. in staat om een compleet scala aan spannende producten aan te bieden, van robuuste outdoormatten tot trendy tapijten voor bij een nieuwe loungeset: met Crazy Colors® kan het allemaal.

Crazy Colors® is verkrijgbaar in tien zorgvuldig gekozen kleuren en wordt vervaardigd met duo-gekleurde garens die zich automatisch aanpassen aan de omgevingskleur. De kleurintensiteit is erg diep en geeft het garen een rijke en intense uitstraling.

LEES MEER OVER CRAZY COLORS®

In de wereld van kunstgras zien we veel beloftes dat een product ‘milieuvriendelijk’ zou zijn. Bij nader onderzoek ontdekten we wat daar precies mee bedoeld wordt. Milieuvriendelijk kunstgras is eigenlijk gras dat uiteindelijk geschikt is om te recyclen. Een goed begin, maar nog niet duurzaam genoeg.

Deze ontdekking heeft ons aangemoedigd om een totaal nieuwe, milieuvriendelijk kunstgras te ontwikkelen dat wordt geproduceerd met gerecycled materiaal. Sterker nog, we zijn deze uitdaging aangegaan met als doel om een kwalitatief hoogwaardig, ecovriendelijk kunstgras voor dezelfde prijs te verkopen als onze normale collecties.

In nauwe samenwerking met de beste garen-producenten van Europa, hebben we een manier gevonden kunstgras-garen te maken die voornamelijk (>80%) uit gerecycled materiaal bestaat. Het resultaat> Onze duurzame EcoSol-C® Collectie: de eerste echte ECOlogische SOLution in kunstgras.

LEES MEER OVER ECOSOL-C®

Standaard kunstgrassen die voor speel- of multigame-velden worden gebruikt, hebben allemaal één ding gemeen: elke vierkante meter van het gras moet gevuld worden met minimaal 25 kilo zand. Helaas wordt hierdoor de speelervaring teniet gedaan, omdat kinderen en sporters op zand in plaats van gras spelen.

Daarom hebben de ingenieurs van GrassInc. een nieuw concept bedacht: MultiPlay 2.0®. Het idee is eenvoudig: vervang het gangbare gefibrilleerde garen met zachte krulvezels. Door dit kroezige garendek te gebruiken, hebben we de hoeveelheid benodigd zand met 75% weten te reduceren!

Dankzij deze techniek kunnen we een echt multifunctioneel kunstgras voor zowel speelvelden als multigame-velden leveren. Met MultiPlay 2.0® bieden we een soortgelijke veerkracht en speelbaarheid als normale kunstgrassen, maar dan zonder het gevoel op zand te spelen.

LEES MEER OVER MULTIPLAY 2.0®

Eén van de vele uitdagingen van de huidige generatie kunstgrassen, is het benaderen van een zo natuurlijk en realistisch mogelijk uiterlijk. Met de Natural Deluxe-C® Collectie verrast u uw klanten hoe onwaarschijnlijk natuurlijk ons kunstgras tegenwoordig oogt.

We hebben de kleuren allereerst zo samengesteld dat de kleur van diverse Europese grassen wordt benaderd. Daarbij hebben we ook een beige-groene wortelzone toegevoegd. Deze combinatie zorgt ervoor dat de Natural Deluxe-C® Collectie er zelfs natuurlijker en realistischer uitziet dan echt gras. Belangrijker nog is dat dit kunstgras veel natuurlijker overkomt dan de meeste kunstgrassen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn.

De producten in onze Natural Deluxe-C® Collectie hebben een superrealistisch uiterlijk door elke vierkante centimeter een willekeurige uitstraling te geven. Waar veel kunstgrassen er te perfect uitzien – en dus kunstmatig nep – heeft de Natural Deluxe-C® Collectie een willekeuriger en wilder aanzien.

LEES MEER OVER NATURAL DELUXE-C®

In onze niet aflatende zoektocht naar kwaliteitsverbetering van kunstgras voor gazons en landscaping, hebben we het voor elkaar gekregen om een spectaculaire, nieuw product te creëren. De naam van deze nieuwe collectie? NatuReal®. En daar hebben we een goede reden voor.

Tijdens ons onderzoek naar natuurlijk gras, werd al snel duidelijk dat elke grasspriet uniek is qua vorm, lengte, dikte en kleur. Hierdoor krijgt natuurlijk gras zijn perfecte, willekeurige uitstraling. In nauwe samenwerking met onze ingenieurs, is het ons gelukt om deze natuurlijke uitstraling tot in detail te kopiëren door onze machines bij te stellen en de beste garenproducenten van de wereld in te schakelen. Samen hebben we iets spectaculairs ontwikkeld!

Een kunstgras dat er zo realistisch uitziet, dat we het NatuReal® hebben genoemd!

LEES MEER OVER NATUREAL®

Bij GrassInc. gaan we graag tot het uiterste. Tijdens het ontwikkelen van de ProGrass® Golf Collectie, hadden we dan ook maar een doel voor ogen: de creatie van een professionele kunstgrascollectie die veel en veel beter zou worden dan andere golfgrassen op de markt. En dat we daarin zijn geslaagd, werd wel duidelijk door de revolutie die we in de golfwereld hebben veroorzaakt.

Door nauwgezet naar de wensen van professionele golfers te luisteren, hebben we een tee-gras ontwikkeld met een speciaal ‘triple-stabilized’ garensysteem. Zo ontstaat een heel stabiel materiaal waardoor golfer hun bal naar ongekende afstanden kunnen afslaan. We hebben de nieuwst ontwikkelingen en de beste nylon garen ook gebruikt voor de putting greens.

De kwaliteit van de grondstoffen, de toegepaste technieken om het golfgras te produceren en het brede assortiment aan producten maakt dat GrassInc. een zeer complete collectie aanbiedt voor alle disciplines waarbij het belangrijk is dat de rol-kenmerken van de golfbal voor vele jaren hetzelfde blijft.

LEES MEER OVER PROGRASS®

Conventionele kunstgrassen worden geproduceerd voor hun sterkte en veerkracht of voor zachtheid en uitstraling. Maar een combinatie van beiden eigenschappen – zachtheid en veerkracht – zou natuurlijk het complete pakket zijn. Zo hebben we het idee opgepikt om het beste van beide werelden te verenigingen in één kunstgras: de ReSoft® Collectie.

Om dit te bereiken, moet alles perfect op elkaar afgestemd zijn. Door nauw samen te werken met de beste garenproducenten van Europa, hebben we een nieuwe vorm ontworpen die superzacht en toch sterk genoeg is. Deze vorm laat zich het beste omschrijven als een ‘traditionele diamant met vleugels’.

Maar de vorm van de sprieten alleen is niet genoeg om ReSoft® Collectie zo sterk en zacht te maken. We hebben namelijk ook de beste polymeren en de nieuwste extrusietechnologieën van Europa gebruikt.

LEES MEER OVER RESOFT®

Het woord ‘summum’ komt uit het Latijn en betekent zoveel als ‘de hoogste’ of ‘de beste’. En dat is precies wat wij in gedachten hadden toen we de Summum-C® Collectie ontwikkelden. Deze ultieme kunstgrascollectie is de hoogste, de dichtste, het sterkste, het langste en elegantste kunstgras dat onze ingenieurs ooit gecreëerd hebben.

Met 60mm is Summum-C® het hoogste kunstgras ooit ontwikkeld. De collectie wordt aangeboden in zeven verschillende kleuren, verenigd in één kunstgras. Dat ziet er niet alleen prachtig uit, het zorgt ook voor een baanbrekende dichtheid omdat we het voor elkaar hebben gekregen tot 4kg garen per vierkante meter in het gras te verwerken.

Deze eigenschappen zorgen ervoor dat Summum-C® een hoge dichtheid kent, comfortabel is en bovenal erg sterk. Summum-C® is GrassInc.’s antwoord op de vraag om de het beste kunstgras ooit op de markt te brengen.

LEES MEER OVER SUMMUM®

Als we onze GrassInc.-collecties vergelijken met het kunstgras uit het Verre Oosten, zien we eenvoudig dat we kwalitatief mijlenver voor liggen. Maar aan kwaliteit hangt wel een prijskaartje. Dat heeft ons aan het denken gezet. Zou het mogelijk zijn om een voordelig, 100% Europeaans kunstgras te ontwikkelen dat de concurrentie met de laaggeprijsde producten uit China kan aangaan?

Onze SuperSaver® is daar het bewijs van! Belangrijker nog: het is ons gelukt om een voordelige collectie te ontwikkelen zonder in te leveren op de belangrijkste voordelen:

  • - We bieden een snelle service en levering.
  • - We zijn eenvoudig bereikbaar bij vragen.
  • - We produceren onze SuperSaver® Collectie volgens de hoogste, Nederlandse standaarden op het gebied van UV-stabiliteit, kwaliteit, uitstraling en huidvriendelijkheid.
  • - We garanderen dat al onze kunstgrassen lood- en cadmiumvrij zijn.
  • - We ontwikkelen onze producten voor de Europese markt met een Europese signatuur.
LEES MEER OVER SUPERSAVER®